sayfa içeriği
    • www.askerihukuk.net
    • Türk Askeri hukuku ile ilgili konularda bilgi sunumu
    • www.askerihukuk.net
    • Türk Askeri Hukuku ile ilgili hususlarda bilgi sunumu
BÖLÜMLER
HABER BAŞLIKLARI
2014 Yılı Türk Silahlı Kuvvetleri Askerî Liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) başvuruları başladı.
Değerli Ziyaretçiler, KKK.lığı internet sitresinde yer alan bir duyuru ile, 2014 Yılı Türk Silahlı Kuvvetleri Askerî Liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) başvurularının 10 Şubat-07 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Ayrıca bu duyuruda, başvuru kılavuzu ve konu ile ilgili detaylı bilgilerin ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr genel ağ adresinde yayımlandığı bilgisine de yer verildi.

ÖSYM internet sitesinde yer alan Başvuru Kılavuzu'ndan bazı bilgileri aşağıya almış bulunmaktayız:

BAŞVURU SÜRESİ : 10 Şubat - 07 Mart 2014
SINAV TARİHİ VE SAATİ : 20 Nisan 2014, 09.30
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
SINAV ÜCRETİ : 45,00 TL

Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 20 Nisan 2014 Pazar günü yapılacaktır. Yazılı sınav saat 9.30'da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.

Yazılı sınavda adaylara, ortaokul düzeyinde, çoktan seçmeli bir test uygulanacaktır.

Askerî liseleri kazanan adaylar, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askerî Tıp Fakültesi (GATF) için ayrı ayrı belirlenecektir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askerî liselerde (Kuleli Askerî Lisesi Çengelköy/İSTANBUL ve Maltepe Askerî Lisesi/İZMİR), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar, Deniz Lisesi Heybeliada/İSTANBUL’da, Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına belirlenen adaylar ise Işıklar Askerî Hava Lisesi BURSA’da, GATF adına belirlenen adaylar ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Maltepe Askerî Lisesi/İZMİR ve Kuleli Askerî Lisesi Çengelköy/İSTANBUL’da öğrenim görme hakkını elde edeceklerdir.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına askerî liselere alınacak öğrenciler, mezuniyetlerinde Kara Harp Okuluna, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına Deniz Lisesine alınacak öğrenciler, mezuniyetlerinde Deniz Harp Okuluna, Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına Işıklar Askerî Hava Lisesine alınacak öğrenciler, mezuniyetlerinde Hava Harp Okuluna gönderilecektir. GATF adına alınan öğrencilere askerî lise öğrenimlerinin son yılında sadece GATF adına Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girme hakkı verilir. Bu öğrencilerden Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giren ve GATF tercihi olan Türkiye genelindeki tüm sivil öğrenciler ile birlikte yapılan sıralama sonucuna göre GATF’ne alınacak öğrenci miktarı içine girebilenler GATF’ne, diğerleri Kara Harp Okuluna yerleştirileceklerdir. Başvuru sırasında adayların ve velilerin bu koşullara mutlak surette dikkat etmeleri gerekmektedir. Bando Astsubay Hazırlama Okulunu kazanan adaylar ANKARA’da öğrenim göreceklerdir. Bu okuldan mezun olanlar Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna gönderilecektir.
Askerî liselerde 4 yıl eğitim verilmektedir.
BAŞVURU İŞLEMLERİ
Sınava başvurular, 10 Şubat - 07 Mart 2014 tarihleri arasında Başvuru Merkezleri tarafından, elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yayınlanacaktır.
Sınava katılmak isteyen adaylar, 2014-ALS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden erişebilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
Adaylar, 45,00 TL olan sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdırlar. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilirler.
DİKKAT: Sınav ücretini bankaya yatırmış olmak başvuru için yeterli değildir. Ücret yatırıldıktan sonra bu kılavuzda belirtildiği şekilde başvurunun tamamlanması gerekmektedir.
Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurulacak Aday Başvuru Formunun ilgili alanı adayın öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne onaylatılacaktır. Onaylanmayan formlar işleme alınmayacaktır.
Adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra Nüfus Cüzdanı veya süresi geçerli pasaport (Nüfus Cüzdanında T.C. Kimlik Numarası bulunmalıdır.) ve doldurulmuş ve onaylanmış Aday Başvuru Formu ile birlikte Başvuru Merkezine giderek, başvurularını İnternet aracılığıyla Başvuru Merkezi görevlisin yaptıracaklardır. Başvuru Merkezine adayın kendisinin gitmesi zorunludur. Adayların fotoğrafları Başvuru Merkezi görevlisi tarafından çekilerek İnternet'le ÖSYM kayıtlarına aktarılacaktır. Aday Başvuru Formu adayda kalacaktır.
KKTC’den başvuran adaylar, başvuru yapma ve ücret yatırma işlemlerini yurt içinden başvuran adaylarda olduğu gibi kılavuzdaki kurallar doğrultusunda yapacaklardır.
Başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular ile ÖSYM'ye postayla gönderilen veya elden verilmek istenen belgeler (yurt dışında yaşayanlar hariç) kabul edilmeyecektir.
Yurt dışında yaşayan adaylar (KKTC hariç); başvuru süresi içinde aşağıdaki belgeleri bir zarf içerisinde ÖSYM'ye gönderebilirler veya elden teslim ettirebilirler. Başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaşmayan belgeler kesinlikle işleme alınmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaşmayan belgelerden ÖSYM sorumlu olmayacaktır.
1) Doldurulmuş ve onaylanmış 2014-ALS Aday Başvuru Formu
2) Yurt dışında bulunma nedenlerini ve sürelerini belirten resmî bir belge
3) Adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve cepheden son üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğraf (Aday Başvuru Formuna iliştirilecektir.)
4) Nüfus Cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği (T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
5) Banka dekontu
DİKKAT: Sınav ücretini yatırmak, Başvuru Merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemleri yapmak başvuru için yeterli değildir. Başvurular bu kılavuzda belirtildiği şekilde yapılmış olmalı ve Başvuru Kayıt Bilgilerinin dökümü mutlaka edinilmelidir.

Söz konusu Başvuru Kılavuzunu görmek için http://www.osym.gov.tr  web sitesine bakınız. Ayrıca tıklayınız.
 
  
3261 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Site Haritası
Site Yöneticisi


Avukat Orhan ÇELEN


Korkut Reis Mah. İlkiz Sok.
Fatih Apt. No: 20/14

06430 Sıhhıye-ANKARA
TÜRKİYE           
TEL: 0 542 427 44 72
         0 312 229 97 57

Jandarma subayı iken ANKARA Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ve 1983 yılında sınıf değiştirerek askeri hakimliğe geçti. Askeri savcı, askeri hakim, adli müşavir yrd., disiplin sb.lığı, şb. md.lüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu. (E.) Hakim Alb. Orhan ÇELEN; Şubat 1999’da kendi isteğiyle KKK.lığından emekliye ayrıldı. Halen ANKARA Barona kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam508
Toplam Ziyaret1388292
Saat
Hava Durumu
Sitemize destek verin
Resimli özlü sözler

Üyelik Girişi